Οδός... βοθρολυμάτων

Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Αγίας Φιλοθέης μετατρέπεται κατά καιρούς σε οδό… βοθρολυμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την περιουσία των κατοίκων.

Ούτε ένας, ούτε δυο… 111 κάτοικοι της συνοικίας, έχοντας φτάσει στο αμήν από την ταλαιπωρία που υφίστανται κάθε φορά που «φουσκώνει» ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης, υπέγραψαν έγγραφη διαμαρτυρία την οποία απέστειλαν στην ΕΥΔΑΠ και την κοινοποίησαν στον Δήμο Αμαρουσίου και στον Σύλλογό μας.

Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία, το πρόβλημα, που χρονολογείται από το 2000 (!), εντοπίζεται στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης ο οποίος διατρέχει την οδό Νίκης (με παρακλάδια του στις οδούς Παγγαίου, Ζήρειας) και έχει ως αποτέλεσμα σπίτια, αποθήκες και αυλές συχνά να «κολυμπούν» στα βοθρολύματα.

Μόνο στο διάστημα  22/1/2016-9/2/2016 οι κάτοικοι των οδών Νίκης και Παγγαίου δέχθηκαν αρκετές φορές τη δυσώδη «επίσκεψη», βρέθηκαν εγκλωβισμένοι για ώρες και είδαν προσωπικά τους αντικείμενα να καταστρέφονται .

Δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τους απλούς καθαρισμούς που πραγματοποιεί η ΕΥΔΑΠ και για να πάψουν να ζουν με την αγωνία, οι κάτοικοι ζητούν την άμεση τεχνική παρέμβαση της Υπηρεσίας Υδάτων προκειμένου: 1. Να διαπιστωθεί τι είναι αυτό που προκαλεί την επιστροφή των λυμάτων και 2. Να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.