Ανακατασκευάζεται η οδός Ερυθρού Σταυρού

Με ενέργειες του Συλλόγου προς τον Δήμο ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας μας, η ανακατασκευή της οδού Ερυθρού Σταυρού, τείνει να υλοποιηθεί καθώς η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου 2016 ενέκρινε την τεχνική έκθεση μελέτης του έργου.

Εφόσον μάλιστα δοθούν εγκαίρως οι άδειες για τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 03/10/2016 και θα διαρκέσουν έως τις 13/10/2016.

Οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Ερυθρού Σταυρού στο τμήμα από την οδό Α. Χασιώτη μέχρι την οδό Ανθέων, περιλαμβάνουν ανακατασκευή οδοστρώματος,(εκσκαφή, στρώσεις εξυγίανσης (σκύρα), υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα) και ανακατασκευή στρώσεων εγκιβωτισμού (ρείθρα).

Για την υλοποίηση των εργασιών ανακατασκευής της οδού Ερυθρού Σταυρού στο τμήμα από την οδό Α. Χασιώτη μέχρι την οδό Ανθέων απαιτούνται οι κάτωθι τροποποιήσεις:
1. ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ: Η κυκλοφορία θα διεξάγεται προσωρινά με διπλή κατεύθυνση από και προς την Λ. Κηφισίας,
(ενώ ήταν μονόδρομος από Λ. Κηφισίας)
2. ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΕΩΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ: Η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά ως έχει, από Λ. Κηφισίας προς οδό Ανθέων.
3. ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΧΑΣΙΩΤΗ ΕΩΣ ΑΝΘΕΩΝ: Στο εν λόγω τμήμα θα εκτελείται το έργο και δε θα διεξάγεται καμία κυκλοφορία.
4. ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΥ ΑΝΘΕΩΝ ΑΠΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΕΩΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Στο τμήμα αυτό η κυκλοφορία θα διεξάγεται και στις δύο κατευθύνσεις
5. ΟΔΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗ: Στη οδό η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για τους κατοίκους.
6. ΟΔΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ: Στην οδό η κυκλοφορία θα γίνεται από την Ερυθρού Σταυρού προς την Φλέμιγκ, ώστε να δίνεται δίοδος διαφυγής των επισκεπτών και ασθενοφόρων του Νοσοκομείου.
7. ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΕΩΣ ΠΑΣΤΕΡ: Η κυκλοφορία θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις.