Τα έργα στην περιοχή μας

Τα προβλήματα της περιοχής μας συζητήθηκαν γι άλλη μια φορά στη σημερινή (24/10/2016) συνάντηση που είχε το Δ.Σ του Συλλόγου (και άλλοι φορείς της συνοικίας μας) με τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ο Γιώργος Πατούλης  και οι αντιπρόεδροι του Δήμου μας ενημέρωσαν για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αγία Φιλοθέη. Ήτοι:

-Την ασφαλτόστρωση και διαμόρφωση πεζοδρομίου τμήματος της οδού Ερυθρού Σταυρού.
-Την κατασκευή  φρεατίου για την αντιμετώπιση των πλημμυρών πέριξ του αριθμού 48 της οδού Φλέμινγκ.
-Κλάδεμα ψηλών δένδρων στην οδό Φλέμινγκ.

Μας ενημέρωσαν επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής εργασίες:
-Ανακατασκευή του δαπέδου του γηπέδου αθλοπαιδιών στο πάρκο Ελευθερίας.
-Διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Πάτμου κοντά στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου.

Για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, η ενημέρωση που είχαμε ήταν η εξής:
Κυκλοφοριακό: Το θέμα μελετά (ακόμη) ο συγκοινωνιολόγος. Όταν η μελέτη ολοκληρωθεί θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση. Προς το παρόν ο Δήμος έχει αποφασίσει την διοχέτευση μέρους της κίνησης της Ερυθρού Σταυρού μέσω της οδού Πάτμου.
Σχολεία: Ο Δήμος έχει ζητήσει να αναλάβει ο ίδιος την σύνταξη της ολοκληρωμένης μελέτης για την κατασκευή του Γυμνασίου-Λυκείου. Όταν τεθεί το νομοθετικό πλαίσιο θα προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού.
Ασφάλεια: Στις σκέψεις του Δήμου είναι η ανάθεση σε υπηρεσία σεκιούριτι της φύλαξης των σχολείων κατά τις νυχτερινές ώρες.
Πεζογέφυρα στο ύψος του «Υγεία»: Η τεχνική μελέτη υπάρχει. Ετοιμάζεται φάκελος για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Αλάνα στην οδό Ολύμπου: Ο χώρος ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου. Γίνεται προσπάθεια να περιέλθει στο Δήμο και να αξιοποιηθεί με την διαμόρφωση γηπέδου 5Χ5 και άλλων ήπιων αθλητικών χρήσεων.
Καθαριότητα: Με την απόκτηση των νέων οχημάτων και της πρόσληψης προσωπικού η υπηρεσία θα βελτιωθεί.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έχει θέσει ο Σύλλογος υπόψη της διοίκησης του Δήμου. Εφόσον του ζητήθηκε θα τα διατυπώσει εκ νέου αφού πρώτα βεβαίως προσθέσει όλα τα νέα προβλήματα που έκτοτε έχουν προκύψει στην περιοχή μας και χρήζουν αντιμετώπισης.