Ψήφισαν την άρση της απαλλοτρίωσης (vid)

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Ιουνίου 2015 η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για ανάκληση της υπ’ αρ. 73/2007 απόφασής του που όριζε επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 45 (Μετόχι Αγίας Φιλοθέης). Υπέρ ψήφισαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας, ενώ κατά οι παρατάξεις Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι κι Εκτός των Τειχών. Η παράταξη Για Ένα Νέο Μαρούσι απείχε, ενώ οι δύο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απουσίαζαν.

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στην εισήγηση προς το Δ.Σ ως αποτέλεσμα πρωτόδικης δικαστικής απόφασης, με την οποία η ιδιοκτησία του Ο.Τ. 45 στην Αγία Φιλοθέη, αποδίδεται στην Εκκλησία και όχι στην «φερόμενη ως ιδιοκτήτρια» οικογένεια Χαροκόπου, θεωρώντας ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επηρεάζει το πολεοδομικό καθεστώς στον χώρο, ο οποίος παραμένει Κοινόχρηστος και χαρακτηρίζεται ως «χώρος εκτός συναλλαγής».

Η Νομική Υπηρεσία ισχυρίστηκε ότι πρέπει να προχωρήσει η άρση εγγραφής της πίστωσης προκειμένου να προστατευθεί το Σώμα από καταγγελίες πολιτών που έχουν φτάσει ως τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, σχετικά με προηγούμενες λανθασμένες αποφάσεις του Δήμου στο ζήτημα αυτό. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η  κίνηση αυτή θα λύσει τα χέρια του Δήμου στην έφεση που έχει υποβάλει κατά της τελευταίας δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία παραχωρείται ο χώρος στην Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού.