Το νέο Δ.Σ του Συλλόγου μαςΠρόσκληση κοπής πίτας 2018H εορτή των Εισοδίων της ΘεοτόκουΤο βιβλίο για την ημερίδα

Το νέο Δ.Σ του Συλλόγου μας

Στο Δήμο για τα έργα στη συνοικία μας

Μια πολύτιμη έκδοση

«Η ιστορία του τόπου μας και το παρόν»

Οι παλιοί κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν και οι νεότεροι να μάθουν πολλά πράγματα για την συνοικία μας στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος την Παρασκευή 26/9/2014 στο Αμφιθέατρο της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ (Π. Κονιαλίδης) με την οικονομική ενίσχυση της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Το θέμα της ημερίδας ήταν «Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου: Η ιστορία του τόπου μας και το παρόν» και το ανέπτυξαν μέσα από τις ξεχωριστές εισηγήσεις τους, που συνοδεύτηκαν από την προβολή σπάνιων φωτογραφιών, οι τέσσερις εκλεκτοί ομιλητές της εκδήλωσης.

Η κ. Μαρία Χρόνη, Ιστορικός, Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μίλησε πρώτη, ανέπτυξε το θέμα «Φιλοθέη Μπενιζέλου, η ζωή και το έργο της στην Αθήνα και στην περιοχή μας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Όλγα Λέκου, αρχιτέκτων-αναστηλώτρια η οποία ανέπτυξε το θέμα «Αρχαία Υδραγωγεία στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης»

 

Τρίτος ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Χαλέμος, δημοσιογράφος-συγγραφέας ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Στα χνάρια των προγόνων μας» τα Λιγνιτωρυχεία, ο Σιδηρόδρομος του Λαυρίου, οι Αγροτικές Φυλακές».

 

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ.  Αθανάσιος Νακάσης, Διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα θέμα, που απασχολεί όλους τους κατοίκους της συνοικίας: «Προβλήματα και Προοπτικές της Αγίας Φιλοθέης».